Huis en huid

Art in Progress, Zutphen 2014

logohuisenhuid

 

 

 

Onder de naam Huis en Huid – Art in Progress bouwt de Zutphense kunstenaar Jacques van Es voortdurend verder aan zijn levenskunstwerk, dat zich kenmerkt door een uiterst persoonlijke verbeelding van betekenisvolle gebeurtenissen uit zijn leven. In dertig jaar is op die manier een ‘Gesammtkunstwerk’ ontstaan dat met recht een levenswerk mag worden genoemd.

Van januari tot half mei bouwde van Es in de Zutphense hot-spot het Koelhuis aan vier installaties, waarin hij elementen van kunstwerken die hij de afgelopen decennia maakte op onnavolgbare wijze verwerkte. Deze eenmalige installaties zijn inmiddels weer uiteengevallen in honderden artefacten, sculpturen en schilderijen, die nu afzonderlijk te koop zijn.

Een deel van deze kunstwerken zal de komende tijd tijdens diverse verkoopexposities te zien zijn op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Informatie hierover is te vinden op www.huis-en-huid.nl. Een ander deel van de kunstwerken is permanent te zien in het Sculptuurhuis de Egge in Zutphen, het woon-werkatelier van Van Es en van zijn vrouw, kunstenares Netty van Es-Franssen. Samen werken zij al ruim dertig jaar in en vanuit de Egge. Met uw bezoek geeft u bestaansrecht aan het behouden van de Egge, zodat deze plek ook voor de toekomst geborgd en behouden kan blijven.

Adres: Sculptuurhuis de Egge, Spitaalstraat 90, 7201 EC Zutphen

Het werk van Jacques van Es is te koop via www.galerie.les-ateliers.net

Meer informatie op www.huis-en-huid.nl